sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Phuket


Saavuimme siis Phukettiin uskomattoman sähläyksen jälkeen yölaiva + lava-auto+minibussi+lava-auto+minibussi+minibussi+taksi yhdistelmällä. Tämä ''seikkailu'' kesti helvetin kauan ja oli uskomaton farssi, missä hermot olivat äärimmäisen kireällä. Yölaivan jälkeen meidät vietiin lava-autolla Surat Thanin keskustaan jollekkin hämärälle syrjäiselle kujalle. Meille ilmoitettiin, että odottakaa tässä kolme tuntia. Kellohan oli siinä vaiheessa 4.30. Jotenkin aika meni siinä istuskellessa, ja meidät tultiin hakemaan jollain kulkuneuvolla seuraavaan paikkaan, jossa taas odotimme jonkun aikaa. Tätä tapahtui kolme kertaa ja aina meidät vietiin seuraavalle odotuspaikalle missä meille yritettiin myydä ''halpaa kyytiä'' suoraan Patongille. Vihdoin ja viimein kaikki ymmärsivät, että emme halua ostaa mitään erityispalvelua, vaan maksoimme jo hinnan Phukettiin. Lähdimmekin sitten minibussilla matkaan ja selvisimme vihdoin Phukettiin noin kahdelta päivällä.

 Yölaiva

Onneksi laivassa oli runsaasti tyhjiä paikkoja!

Phuketista ei oikein jäänyt mitään ihmeellistä mieleen. Kaksi vuotta sitten, kun oltiin täällä. Päätarkoituksena oli bilettäminen, ja silloin Phuket ja Patong Beach oli ehdottomasti hyvä kohde. Tällä kertaa pettymys oli suuri, koska päätarkoituksena ei ollutkaan se bilettäminen. Toki kävimme yöelämässä, mutta tulimme jo suhteellisen aikaisin takaisin hotellille. Edelleen shokkina oli kalliimpi hintataso verrattuna off-seasoniin.

Saavuimme Patongille ja etsimme majoitusta varmaan kaksi tuntia. Sitten käytännössä luovutimme, ja otimme jonkun suht ''halvan'' hotellin (1200bath). Maksoimme sen neljäksi yöksi. Veimme kamat huoneeseen ja suunnistimme food marketille. Jungceylon on siis Patongin isoin ostoskeskus, jonka alakerrassa on aivan mahtava ja halpa ruokapaikka! Suunnistakaa siis sinne jos joskus Patongille eksytte. Paluu matkalla kävimme ostamassa ison ämpärin jostai kaupasta ja väsäsimme bucketin huoneessa. Siirryimme jossain vaiheessa walking streetille, josta tarkoituksena oli löytää viime reissun ''vakiobaari'' White Elephant. Pettymys oli suuri, kun huomasimme, että se oli korvattu jollain muulla. Menimme siitä Hollywoodiin, jossa olimme muutaman tunnin ja palasimme nukkumaan.

Seuraavana päivänä olikin ohjelmassa Jessen syntymäpäivä! Ja skootterien vuokraus, sekin oli Phuketissa hieman Koh Phangania kalliimpaa. Ajelimme Mikun kanssa saarta ympäri. Jesse oli hieman kipeä, joten hän jäi huoneeseen lepäämään iltaa varten. Ajoimme Patongilta saaren etelä-osan ympäri Phuket Towniin asti, jossa kävimme ostoskeskuksessa pyörimässä ja miettimässä Jesselle lahjaa. Lopulta saavuimme auringin laskiessa takaisin Patongille ja lähdimme palauttamaan skoottereita ja syömään. Matkalla Jungceyloniin Jesse meni edeltä, joten ostimme Mikun kanssa lahjan. Menimme alakerran ruoka-osastolle, jossa tapahtui lahjan julkistamis tilaisuus. Mukana antamassa lahjaa oli meidän vakiokokkimme. Illalla suuntasimme taas Hollywoodiin, olimme siellä noin tunnin ja menimme nukkumaan. Seuraava päivä oli pyhitetty night marketille. Heräsimme myöhään ja emme tehneet mitään ihmeellistä. Illalla suuntasimme night markeille. Onnistuimme ajamaan sen ohi, ja sähläsimme muutaman tunnin sitä etsiessä. Vihdoin löysimme sinne, kävimme syömässä ja hieman kiertelemässä. Menimme suoraan nukkumaan kun palasimme huoneelle

Lahjan julkistamis tilaisuus!

 Meidän tie vei ruoka-osastolle aika nopeasti.


Phuketissa ehkä eksoottisinta oli kokea yölaiva+matka Phukettiin, koska siellä oli oikeastaan aika tylsää. Mitään ei oikein voitu tehdä mikä olisi sopinut meidän budjetille. Loppujen lopuksi ostimme lentoliput Bangkokkiin, jossa vietimme matkan viimeiset päivät.

-Kim Miettinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti