lauantai 20. tammikuuta 2018

Zanzibar Dreaming

Tanzania

(English at the bottom)

Tansanian reissu oli siis edessä kesällä, en sitä oikeastaan suunnitellut millään tavalla. Ostin lentoliput Heinäkuun 24 päivä, ja lensin 25 päivä aikaisin aamulla Amsterdamin kautta Tansaniaan Kilimanjaron lentokentälle. Sieltä pääsin jonkun Norjalaisen kyydissä Moshin kaupunkiin Kilimanjaron juurelle ja menin hostelliin muutamaksi päiväksi. 26 päivä kävin neuvottelemassa Kilimanjaron vaelluksen, ja 27 päivä aamulla olin jo kiipeämässä vuorta. Siitä kerron erikseen seuraavassa postauksessa.


Moshi

Moshi on siis pieni kaupunki Kilimanjaron juurella, ja sieltä lähtee pääosin kaikki Kilimanjaron vaellusreissut. Vietin siellä kaksi päivää ennen Kilimanjaroa, ja sen jälkeen viivyin myöskin päivän Moshissa. Siellä ei ole oikein muuta tekemistä paitsi neuvotella safari- ja kiipeilyreissuja. Otin Moshista bussin Tansanian pääkaupunkiin Dar Es Salaamiin.


Dar Es Salaam

Bussimatka Moshista Dar Es Salaamiin kesti noin 8 tuntia. Pysähdyimme matkalla kerran ja se maksoi noin 10 euroa. Bussi oli hyvässä kunnossa ja matkassa ei muutenkaan ollut mitään valittamista. Saavuimme Dar Es Salaamin laitamille pimeän tulon aikoihin, josta otimme paikallisen tuk tukin hotellille kiipeilykaverini kanssa. Olimme varanneet sieltä huoneen yöksi. Aamulla oli tarkoitus suunnata lautalla Zanzibarille. Kävimme katsomassa vähän yöelämää ja päädyimme paikalliselle karaoke-klubille. Matkalla sinne tuli taas eteen perinteinen taksikuski, joka yritti huijata ''turisteilta'' rahaa. Olin kuitenkin hereillä ja päädyimme saamaan ilmaisen kyydin taksikuskin lähdettyä vihaisena pois paikalta. Karaokessa oli aika hurja meno ja äkkiä kävi ilmi, että paikalliset todellakin osaavat bilettää. Sieltä vielä menimme yhden yökerhon kautta takaisin nukkumaan. Aamulla menin ostamaan lippua lautalle joka lähtisi klo.12, mutta se oli loppuunmyyty. Sain kuitenkin liput johonkin ylimääräiseen lauttaan ja selvisin Zanzibarille neljän aikoihin.
   Dar Es Salaam ei vakuuttanut minua oikein millään tavalla. Kaupunki on aika mitään sanomaton. Toki keskutan ulkopuolelta löytyy rantoja jne. Mutta niille en ikävä kyllä päässyt käymään. Vinkkinä matkailijoille, että kaupungista on vaikea löytää illalla alkoholia tavallisista kaupoista, valloillaan olevan Islamin uskon takia. Joten jos juhliminen kiinnostaa niin varaudu aikaisin.

Zanzibar!

Zanzibarilla pääsin taas kunnolla reissaamisen makuun! Saavuin Stone Towniin, joka on myös saaren pääkaupunki, lautalla. Ja olin varannut yhden yön hostellista ihan vain suunnitelmien puuttumisen takia. Tiedossa oli seuraavana päivänä saaren pohjoisessa kärjessä olevalla rannalla olevista ''Täyden kuun juhlista''. Joten sinne oli suunnattava. Kuitenkin tiedossa oli vielä majoituksen löytäminen Nungwin rannalta, jossa juhlat siis sijaitsevat. Stone Townin hostellissa tapasin kanadalaisen reissailijan, joka oli tekemässä vapaaehtoistyötä Tansaniassa. Hän oli käymässä Zanzibarilla juhlien takia, ja suunnittelimmekin hänen kanssaan reissun Nungwille. Varasimme hostellin ja hengailimme Stone Townissa sen illan ja seuraavana aamuna suuntasimme Nungwin hostelliin. 
   Saavuimme hostelliin ja hostellin isäntä osoittautui aivan huikeaksi tyypiksi. Saimme aina ilmaisen kyydin kauppaan/rannalle/ihan mihin vaan. Aamupala oli ilmainen ja hän teki kaikkensa hostellin vieraiden eteen. Illalla oli tiedossa juhlat ja koko hostelli oli tottakai suuntaamassa sinne. Bileet järjestetään Kendwa Rocks hotellilla ja paikka tuntui siltä, että koko saari oli paikanpäällä. Aivan uskomattomien juhlien jälkeen selvisimme aamulla takaisin hostellille. Ja siitä jatkoimme suoraan rannalla makoilemaan. Hostellin asukkaat osoittautuivat kaikki hyviksi tyypeiksi ja kaikki päätyivät loppujen lopuksi viettämään siellä useamman päivän mitä olivat suunnitelleet. Minulla oli suunnitelmissa viettää Nungwissa kolme päivää, mutta päädyin loppujen lopuksi hengailemaan siellä viikon verran, koska koko viikko siellä oli niin hauskaa aikaa. Hostellin omistajaa kutsuttiin Crazy Maniksi. Ja viikon jälkeen kun olin lähdössä niin hän lupasi, että voin jäädä ilmaiseksi niin kauaksi aikaa kun haluan. 
   Nungwista lähdimme haikein mielin uusien ystävieni kanssa Kiwengwan rannalle yhdeksi yöksi. Calvin (Tansania) ja Emilio (Kolumbia), keihin tutustuin Nungwissa, olivat varanneet sieltä majoituksen ja he kutsuivat minut mukaan. Menin tietenkin ja mukaan tarttui vielä Sveitsiläinen Nanette. Kiwengwassa oli oikeastaan matkan ainoa kunnon hotelli ja nautimmekin siitä täysin siemauksin. Kunnia myös hotellin omistajille, jotka antoivat meidän nukkua nelistään kahden hengen huoneessa.
   Seuraavana päivänä Calvinin ja Emilion oli aika suunnata takaisin Tansanian mantereelle, joten otimme taksin Stone Towniin ja menimme ostamaan heille lippuja lauttaan. Ikävä kyllä kaikki lautat olivat loppuunmyytyjä, joten päädyimme ostamaan heille lennot Dar Es Salaamiin. lentäminen oli itseasiassa halvempaa, joten heillä kävi hyvä tuuri sen suhteen. Menimme sen jälkeen Naneten kanssa yöksi hostelliin ja päädyimme käymään vähän Stone Townin yössä.  Stone Town on erittäin mielenkiintoinen ja kaunis kaupunki, joka on tehty kokonaan kivestä. Kaupungilla kävellessä tulee mieleen Pirates Of The Caribbeanin kaupungit. Linnan muurit on kokonaan mustan ruudin peitossa ja sen sisällä oleville kaduille eksyy uskomattoman helposti. Hostellimme oli muun muassa Freddie Mercuryn synnyintaloa vastapäätä. 
   Suuntasimme seuraavaksi Naneten kanssa Jambianiin, joka oli matkani viimeinen kohde. Jambiani on erittäin hieno ranta, jossa on tosin erittäin suuri vuorovesi. Ranta on valloillaan purjelautailijoita. Harmittaa etten ehtinyt kokeilla. Se näytti erittäin mukavalta puuhalta. majoituimme rannalla olevassa hostellissa, jossa oli tietenkin erittäin rento meininki. Vietimme siellä kolme päivää ja tapasimme myös Nungwin hostellin porukkaa, joten aika kului taas erittäin nopeasti. Kolmen päivän jälkeen oli aika suunnata takaisin Dar Es Salaamiin.

 House of wonders and Stone Town castle

 Nungwi Full Moon Party

 Calvin and Crazy Man!


Zanzibar dreaming

Zanzibar oli aivan erilainen kohde mihin olin tottunut edellisillä reissuillani. Tämä oli myös ensimmäinen reissu minkä tein yksin, joten sen takia varmastikkin tutustuin enemmän uusiin ihmisiin. Yksin reissaaminen oli oikeastaan tosi mielenkiintoista ja varmasti tulevaisuudessa tulen lähtemään yksin reissuun uudestaan. Olen ennen ollut saarilla reissaamassa Thaimaassa ja Indonesiassa ja Zanzibarilla oli jotenkin erilainen fiilis. Saarella ei ollut niin ruuhkaista ja se on ehkä tarkoitettu enemmän pakettimatkoille kuin reppureissaukseen. Kuitenkin vietin siellä mukavat pari viikkoa ja lensin haikein mielein kotiin. Afrikka kuitenkin valloitti sydämeni ja sinne on suunnattava uudelleen heti kun siihen riittää aikaa!

 Jambiani beach life!

 Stone Town
 Crazy house people!

 Crazy house people!

ps. Kuvia en oikein onnistunut ottamaan kun Zanzibarilta, joten niitä on vähän heikosti tässä postauksessa.
English lesson

I went to Tanzania to climb Kilimanjaro on July 2017. This blog post is about everything else than Kilimanjaro, because that is up on my next post. So here I am talking about going to Zanzibar mostly and other parts of Tanzania.  

I flew to Kilimanjaro airport and spend couple days at Moshi before climbing the mountain. After Kili, I came back to Moshi for a night and took a bus to Dar Es Salaam. I did not really find Dar for a sweet spot to stay so I went to check nightlife and next morning I took a ferry to Stone Town in Zanzibar. Stone Town is really cool town where time seems to have stopped on those pirate years. Whole town looks like it was just yesterday under a pirate invasion. I spent there one night and went to hostel at Nungwi. There was a full moon party which was amazing time for me! We had a great group of people in our hostel and everybody ended up staying for a week instead of couple days. I made loads of new friends and I started to see perks of travelling alone. 
  After Nungwi I went to beach called Kiwengwa with Calvin, Emilio and Nanette who I met at Nungwi. We spend there a night at nice hotel and next day we went back to Stone Town to say goodbye to Calvin and Emilio. Me and Nanette stayed a night at Stone Town and we went to party a bit before heading to Jambiani beach for a few days before it was my time to go home. Luckily we met some people who were in same hostel with us at Nungwi so we had a great time with them and then was my time to fly back to Finland.

I really enjoyed travelling alone as this was my first time doing it. I met so many new people and I fell in love with Africa. I definitely need to go back some day.. hopefully soon! Just a shame that there is so many places to visit and such a little time...

-Kim Miettinen
    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti