maanantai 1. heinäkuuta 2013

Viimenen viikko Krabi ja Koh Phi Phi

Vika yö meni Koh Phanganilla siihen malliin et oli varmaan ennätys tuskaset olosuhteet meiän bungalowissa. Mä ja Anton siirryttiin yöllä nukkumaan terassille. Aina kun oli just saanu unenpäästä kiinni, niin joku apina britti alko huutaa jossain lähellä ja heräs just sopivasti uudestaan. Hyvien noin kahen tunnin yönien jälkeen lähettiin kamojen kanssa satamaan ja Krabia kohti. Satamassa oli kaikki Koh Phanganin nuoret tunkemassa lauttoihin. Joten siellä meni joku parituntii sähläämiseen lippujen ja muiden turhien asioiden kanssa. Lautta tungettiin ihan täyteen ja siinä parituntii istuttiin rappusilla keulassa. Tultiin Surat Thanin satamaan ja meiät ohjattiin bussiin. Oltiin joskus seiskalta illalla Krabilla, otettiin vaa joku hotelli uima-altaalla ja chillailtiin illalla altaalla ja mentiin ajoissa nukkumaan.

Keskiviikkoaamulla herättiin ja checkattiin ulos hotellista, josta lähettiin Ao Nangiin, joka on vissiin Krabin turistikeskus. Se oli kyl ylivoimasesti tän reissun hiljaisin mesta. Päätettiin heti keskiviikkoiltana, että siel ei kauaa pyöritä. Jokatapauksessa torstaille oli suunnitteilla retki Tiikeri Temppelille. Luettiin jostain et siel ois Thaimaan hienoimmat maisemat. Saavuttiin paikanpäälle joskus yhen aikoihin ja lähettiin maksaa hintaa rappusiin temppelille. Tiikeri temppelille mennään siis 1300 rappusta ylöspäin vuoren päälle. Asiaa ei helpottanut ollenkaan rappusten, noin pystysuora kulma ylöspäin. Rappusissa meni joku puoltuntii, kunnes saavuttiin ylös temppelille. Se oli kyl reissun rankin kokemus ylivoimasesti. Meni ihan kunnon treenistä! Hyvä toisaalta et sitäki tulee vähän tehtyy. Kaikki kuvat sieltä on Eemelin kameralla ja ei just nyt saatavilla joten sielt ei oo mitään kuvia nyt tähän hätään. Oltiin ylhäällä jonku tunnin verran ku alko vähä heikottaa itse kutakin se nousu ylös niin piti ottaa vähä happee ja istuskella Buddhan vieressä. Alastulo oli kans suhteellisen hidasta puuhaa. Jalat alko tärisee parinsadan rappusen jälkeen ja alhaalla oli jalat suhteellisen rikki. Matkalla nähtiin kun apinat pelleili rappusilla. Niitä alko näkymään kokoajan ja ne liuku kaiteita pitkin ja leikki toistensa kanssa. Saatiin ihan hyviä kuviakin niistä hyppimässä puissa jne. Oltiin alhaalla niin nähtiin siellä myös jonkunnäkönen luontopolku. Mentiin tottakai sinnekkin kävelemään. Alussa oli pienet rappuset jotka otti jo koville. Ennen luontopolun alkua oli kyltti missä luki "ei saa mennä ilman hihoja ja pitkiä lahkeita". Meil oli tietenkin kaikilla hihattomat ja shortsit päällä. Otettiin riski ja mentiin viidakon syövereihin. Viidakossa oli kaikennäkösiä luolia ja munkkien asutuksia. Ne oli rakentanut niin alkeelliset olosuhteet et siel ei pärjäis varmaan yhtä yötä kunnolla. Pyhimpään munkkien rukoilupaikkaan piti mennä ryömimällä. Nähtiin myös kaikennäkösiä pikkuhyönteisiä. Hämähäkit tosin oli ihmisen pään kokosia ja vähän kuumotteli kävellä siellä keskellä viidakkoa puolen metrin levysellä polulla. Ei viivytty siel loppujenlopuks kauheen kauaa ku kaikki oli jo niin loppu niistä rappusista, joten lähettiin takasin hotellille. Torstai-ilta meni vaan bilistä pelaillessa ja mentiin aikasin nukkumaan seuraavan päivän siirtymistä varten.

Krabilla oli reissun yks parhaista hotelleista! 20€ yö!

Krabil oli niin tylsää välillä, et ei ollu muuta tekemistä kun kasvonaamiot..

Perjantaina lähettiin aamulla Koh Phi Phi saarelle. Siin on kyl ylivoimasesti hienoin paikka missä ollaan täl reissul oltu! Saavuttiin tälle paratiisisaarelle ja lähettiin kiertelee paikan ainoota kylää. PhiPhillä ei oo yhtään autoo ja koko saarella on vaan muutamassa paikassa asutusta Tonsai-kylän lisäksi. Tonsai-kylä on puhtaasti pelkällä turistibisneksellä elävä mesta. Siellä oli oikeestaan pelkästään britti nuorisoa bilettämässä. Meil oli sopivasti suunnitelmissa viettää koko viikonloppu PhiPhillä, joten suunnattiin sitten pe illalla rannalle vähän katsastamaan PhiPhin yöelämää. Se oli oikeestaan samanlainen kun haad rin ranta fullmoonien aikaan, paitsi että jengii oli noin 1/5 fullmooneista. Juhlittiin siellä johonki kolmeen asti ja sit saatiin päähämme mennä ottamaan leimaa. Anton, Atte ja Eemeli otti legendaarisen BANNOK leiman kylkeen! Jengi vähä ihmetteli mitä se meinaa, se ei oo ihan selvää meillekkään nii yritettiin pähkäillä sitä sitte yhessä. Joskus kuudelta oltiin valmiina ja jälki oli legendaarista! Mentiin nukkumaan sen jälkeen, koska aamulla oli suunnitteilla reissu legendaariselle The Beach leffan kuvauspaikalle Maya Baylle!

Reissun paras (tai huonoin) idea! Ite onneks pysyttelin leimoista erossa.

Lauantaina herättiin joskus yheltä, käytiin syömässä aamupala ja käveltiin satamaan kyselemään taxiveneen hintoja Maya Baylle. Löydettiin suht halpa venekuski ja se vei meiät sellaseen kasaan lautoja jota kutsutaan pitkähäntäveneeksi. Matka Maya Baylle vei jotain puoltuntii ja välil tuntu et se vene vois hukkuu ihan millon vaan. Selvittiin kuitenki perille ja mentiin vähän kattelee paikkoja. Olihan se ranta varmaankin kaikkein hienoin koko reissulla. Tosin siellä oli ihan naurettava 200 bahtin saarimaksu, minkä pitäis käytännössä taata rannan puhtaanapidon. Rannan koko vasen osa oli ihan täynnä kaikennäkösiä roskia ja vesi sillä puolella oli sellasta mihin ei koskaan uskaltais mennä uimaan. Onneks kaikki roska oli ajautunu sille puolelle rantaa ja oikee puoli oli sitä paratiisirantaa mitä tultiin hakemaan. Otettiin brunaa parituntii siellä ja lähettiin takas Tonsaille. Illalla taas ajauduttiin rantabileiden kautta samaan tatuointiliikkeeseen kun perjantainakin. Tälläkertaa Anton ja Eemeli otti timantit nilkkoihin. Käytiin niidenjälkeen vielä rannalla pyörähtää ja mentiin nukkumaan joskus aamukuudelta. 

Maya Bay!

Joku laguuni Maya Bayn toisella puolella. (hyvä vaimariraja)

Johtava farmaseutti veneenkorjauspuuhissa!

Thaimaan hienoin ranta!

Sunnuntaina oli klassinen päivä millon herättiin neljältä käytiin syömässä ja pelattiin bilistä illalla. Ei oikeen mitään ihmeellistä kerrottavaa. Käytiin tosin hankkimassa seuraavalle päivälle liput Phukettiin. Illalla homma ajautu taas vähän käsistä ja Atte kävi ottaa neljältä aamulla leimaa käteen.

Tänään aamulla herättiin joskus yheltä ja käveltiin suoraan lauttaan. Lauttamatka kesti joku puoltoist tuntii. Otettiin taksi Patong Beachille, etittiin hotelli ja käytiin ostaa taas kaikenlaista krääsää kaupoilta. Emppu hankki myös lentoliput Bangkokkiin kun sen lento lähtee sieltä torstaina. 

Kahen vikan illan suunnitelma on juhlia vielä Patongilla ja huomenna käydään päivällä Karon beachilla taistelemassa hengestä punasten lippujen aallokossa! Paripäivää jäljellä ja takas Suomen kesään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti