perjantai 23. lokakuuta 2015

Moving to Blackburn!

Vihdoinkin sain aikaiseksi kirjoittaa uutta blogitekstiä! Viimeisestä on vierähtänyt vähän yli kaksi kuukautta, joten nyt oli korkea aika ottaa itseä niskasta kiinni ja saada jotain aikaiseksi. Viime tekstissä mainitsin, että uusi seura löytyi ja kausi oli aluillaan. Siirryin siis pelaamaan Blackburn Hawksin riveihin Englantiin! Reissaaminen siis jatkuu, eikä loppua näy. Tässä kahden kuukauden aikana olenkin jo ehtinyt tekemään kaikenlaista. Jalkapalloa on tietenkin tullut seurattua suurella mielenkiinnolla. Yritänkin parhaani mukaan sisällyttää tähän tekstiin mahdollisimman paljon asioita.


Saavuin siis Manchesterin lentokentälle 10. Elokuuta muutaman Suomessa vietetyn päivän jälkeen. Vastassa oli joukkueen huoltaja, jonka taloon majoittauduinkin samana iltana. Asun siis täällä huoltajamme ja hänen kihlattunsa kanssa. Täällä ei kai ole tapana hommata pelaajille omia asuntoja. Meidän Kanadalainen hyökkääjäkin asuu jonkun perheen kanssa. Kaksi ensimmäistä viikkoa meni joukkueeseen tutustuessa, täällä treenimäärät ovat aika pieniä. Treenaan 3 kertaa viikossa jäällä. Tuntuu vähän erilaiselta, kun on tottunut Venäjällä treenaamaan päivittäin. Toivottavasti tuohon tulee jossain vaiheessa muutos. Kahden viikon jälkeen saapumisesta pelasimme kaksi harjoitusottelua, joista toinen oli Vuosaaren Viikinkejä vastaan. Heidän kapteeni pelasi täällä muutama vuosi sitten, joten jollain kontakteilla he olivat päättäneet lähteä Englantiin pelaamaan muutaman treenipelin. Voitimme pelin aika helposti 4-2. Seuraavana päivänä kaatui Widnes Wild, joka pelaa yhtä sarjatasoa alempana. Tasoero oli suorastaan järkyttävä ja peli oli käytännössä kahden erän jälkeen ohi. Lopputulokseksi jäi 9 tai 10-0. Sarjan alettua olemme pelanneet kahdeksan ottelua, joista käteen on jäänyt kahdeksan voittoa. Joka ikinen voitto on tullut vielä erittäin selkein lukemin ja emme ole varmaan olleet viel kertaakaan tappioasemassa. Itselläni on pelit sujuneet ihan hyvin, pisteitä on tullut 3+9. Täällä huomaa kyllä selkeästi, että pelinlukutaito on osalla aika luokatonta. Huomaa, että nuorena ei ole ollut ulkojäitä käytössä. Ihmettelen myöskin suuresti miksi joukkue ei mennyt sarjatasoa ylemmäs viimevuoden jälkeen. Viime kaudella Blackburn Hawks ei hävinnyt yhtään ottelua koko kauden aikana. Nyt ollaan kai pelattu puolitoista vuotta tappiottomana. Sama meininki jatkuu edelleen ja kaikkien puheiden perusteella joukkue on vain vahvistunut viime kaudesta. Kokonaisuudessaan täällä on kuitenkin asiat erittäin hyvin. Meidän fanit on aivan loistavia ja kotiotteluiden keski-arvo on siellä tuhannen silmäparin huitteilla.

Ensimmäinen maali ja perinteinen salute faneille!

Meidän huoltaja Nick, kenen taloudessa siis asunJalkapalloturismi

Täällä ollessani on tietenkin aivan loistavat mahdollisuudet jalkapallon seuraamiseen. Olenkin ehtinyt käydä jo muutamassa eri paikassa katsomassa pelejä. Paikallinen joukkue Blackburn Rovers on tällä hetkellä Championshipissä, ja heidän peleihin tulee usein lippuja tarjolle, joten siellä olen käynyt muutamaan otteeseen. Itseasiassa huomenna on kauden isoin derby, vastassa Burnley. Siellä pitäisi tunnelman olla huipussaan, joten odotan innolla peliä! Kävin katsomassa myöskin Manchester Cityn Mestarien liigan ottelun Juventusta vastaan. Koska olen alle 23 vuotias, sain liput ällistyttävän halvalla. Maksoin 23 puntaa. Ehdoton huippu näistä reissuista oli kuitenkin päivä Lontoossa, joka huipentui Englanti vastaan Sveitsi otteluun! Vietimme koko päivän Lontoossa pubista toiseen siirtyen, ja päivän päätteeksi suuntasimme Wembleylle katsomaan matsia! Wayne Rooneysta tuli Englannin kaikkien aikojen maalitykki tuossa pelissä. Kaikki nämä ovat olleet aika huikeita juttuja, koska Suomessahan ei tietenkään kauheasti pääse maailman parhaita pelaajia katsomaan. Ainoa toive olisi, että Barcelona saisi jomman kumman Manchesterin joukkueen vastaansa Mestarien liigan jatkopeleissä! Jäänkin odottelemaan mitä vuosi tuo tullessaan.

Blackburn Roversin väreissä Ewood Parkilla!

Old Traffordin stadion-kierros

Tämä kuva oli tietenkin pakollinen!!
Wembley ja bandwagon!

Manchester City-Juventus pelissä!

Suunnitelmissa on vielä mennä Lontooseen ainakin kerran viikonlopuksi. Täältä pääsee sinne noin seitsemän punnan hintaan bussilla, joten se ei ole kauhean kallista puuhaa. Manchesterista pääsee lentämällä Dubliniin myöskin erittäin halvalla. Lennot mitä olen katsellut ovat olleet siinä 20 euron pintaan sisältäen paluulipun. Meillä on myöskin Helmikuussa ihmeellinen viikon tauko treeneistä, jolloin suuntaamme Ranskan alpeille laskettelemaan muutaman joukkuekaverin kanssa! Toki myös Manchester on tuossa vieressä ja siellä olenkin jo muutamaan otteeseen pyörinyt. Tykkään kaupungista erittäin paljon ja siellä tulen varmasti viettämään paljon aikaa talvella!

Tämä teksti oli aika pintaraapaisu kaikesta mitä täällä on hommailtu. Nyt on kuitenki pakko mennä nukkumaan ja valmistatumaan huomista derbyä varten! Seuraavassa tekstissä yritän kirjoittaa enemmän arkirutiineista ja vastaavista hommista.

Manchesterin yössä jossain kohtaa kaupungin keskustaa. Hauskaa oli!

-Kim MiettinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti