keskiviikko 19. elokuuta 2015

Climping to the top of a haunted scyscraper!


Bangkokiin saavuimme aamulla joskus seitsemän aikaan. Otimme huoneen guesthousista läheltä Khao Sania. Siellä meillä oli suunnitelmissa Ghost Towerin valloittaminen! Se on ollut joka ikinen kerta Bangkokissa ollessa tarkoitus käydä kiipeämässä, mutta jostain syystä se on aina siirtynyt seuraavaan kertaan. Onneksemme ollaan nykyään useammin Bangkokissa vuoden aikana kun Helsingissä, niin uusia mahdollisuuksia tulee usein.

Ghost Tower on siis hylätty pilvenpiirtäjä, jonka rakennus jäi täysin kesken Thaimaan talouden romahdettua 1997. Oikea nimi pilvenpiirtäjälle on Sathorn Unique Tower. Se sijaitsee Sathornin alueella Bangkokissa, jonne pääsee helposti esimerkiksi MBK:lta skytrainilla. Paikalliset uskovat, että rakennuksessa kummittelee, joten he suhtautuvat aika pelokkaasti puheisiin sinne menosta. Me menimme ensimmäisen kerran paikanpäälle neljäs päivä aamu kymmenen aikoihin. Vain tajutaksemme, että rappuset yläkerroksiin on suljettu lukoilla. Paikalliset kertoivat meille, että vartija tulee avaamaan lukot aina viideltä iltapäivällä. Senhän olisi tietenkin voinut lukea internetistä, mutta eihän me tajuttu. Tämän jälkeen otimme taksin hotellille ja kävimme lenkillä paahtavassa auringossa. En suosittele lenkkeilyä Bangkokissa kello 12 kun aurinko paistaa suhteellisen tulisesti. Illalla kävimme elokuvissa ja menimme sen jälkeen nukkumaan.


Seuraavana päivänä suunnistimme MBK:hon, jossa teimme hieman ostoksia ja suuntasimme viiden aikoihin Sathorniin. Tällä kertaa ei tarvinnut edes kiivetä aidan yli. Vaan vartija tuli avaamaan portit meille. Maksoimme pienen lahjuksen lukkojen avaamisesta ja alotimme kiipeämisen pilvenpiirtäjän katolle. Oli aika surrealistinen fiilis nähdä kerros kerrokselta tyhjiä melkein valmiita huoneita. Suunnistimme taskulamppujen valossa ylöspäin. Kerroksia kiivettävänä oli 47. Saavuimme rakennuksen katolle missä oli jo muitakin reissaajia. Sieltä avautui aivan uskomattomat näkymät koko Bangkokin kaupunkiin! Muutenkin kävellessämme ympäri pilvenpiirtäjän katolla ja ihaillessamme maisemia, ei oikein tajunnut millaiseen paikkaan on taas kerran tullut mentyä. Hylätty rakennus, joka on yksi Bangkokin korkeimmista, josta voi tippua vain kävelemällä reunan yli. Jos olisi korkean paikan kammo niin ei olisi varmastikkaan mitään toivoa hengailla tuolla. Vietimme ylhäällä noin tunnin. Otimme valokuvia ja muuten vaan katseltiin paikkoja. Monet jäivät vielä odottamaan auringonlaskua, mutta olemme nähneet niitä jo liikaa reissun aikana nii lähdimme suuntaamaan alaspäin. Vihdoinkin voin vetää Bangkokin Ghost Towerin yli omalta ämpäri listaltani! Ja taas kerran on pakko sanoa, että jos Bangkokiin eksyt, niin ole hyvä ja suuntaa askelmerkkisi ihan ensimmäisen Sathorniin ja siellä tiettyyn kummittelevaan rakennukseen!
Ei oikein hymyilyttänyt katon reunalla istuessa!

Bangkokin aikana ostelimme tuliaisia ja teimme viimeisiä hankintoja, koska kuudes päivä oli tiedossa lento Roomaan ja sieltä edelleen seitsemäs päivä Suomeen. Tarkoituksenahan oli alunperin jatkaa tästä Myanmariin. Se suunnitelma muuttui jossain Vietnamin kohdilla lennoksi Roomaan ja sieltä piti mennä Barcelonaan ja kierrellä vielä muutama viikko Euroopassa. Kuitenkin jääkiekko kauden alku ja uuden seuran löytyminen tulivat väliin. Siitä jatkankin sitten seuraavassa tekstissä!


Tämä kahden kuukauden reissu oli ihan uskomaton juttu. Ehdottomasti joskus on vielä palattava Laosiin ja Vang Vieniin! Myöskin Vietnam jäi vähän vajavaiseksi, varsinkin Vietnamin keski-osat. Nyt on kuitenkin Kaakkois-Aasiassa oltu viime vuosien aikana ihan tarpeeksi. Varsinkin Thaimaassa. Seuraava reissu suuntautuukin johonkin eri maanosaan. Vielä on kuitenkin tulevaisuudessa Indonesia käytävä läpi. Myöskin Papua-Uusi-Quinea kiinnostaa erittäin paljon! Aasiassa on myös Japani, joka kiinnostaa erittäin paljon. Oikeastaan voisin kirjottaa tähän aika pitkän listan maista joissa pitäisi päästä käymään. Noh, yksi kesä kerrallaan aina muutama maa lisää! Blogi tietenkin jatkuu ympäri vuoden, koska pelaan jatkossakin ulkomailla jääkiekkoa.


-Kim Miettinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti