torstai 24. joulukuuta 2015

Full English breakfast

Joulu lähestyy ja taas on tullut aika kirjoittaa tänne vähän viimeisen kahden kuukauden tapahtumista. Viime kirjoituksen jälkeen elämä Englannissa on ollut aika samanlaista sisältäen jääkiekkoa, junioreiden valmentamista ja vähän työntekoa.

Pelit joukkueella ovat sujuneet erinomaisesti. Olemme tällä hetkellä sarjan piikkipaikalla kolme ottelua vähemmän pelanneina. Yksi tappio ja kaksi tasapeliä mahtuivat mukaan, mutta se ei paljoa haittaa. Itselläni pelit ovat sujuneet mallikkaasti ja pisteitä on ropissut noin piste per peli tahtia. Nyt viimeisten kahden viikonlopun aikana olen kärsinyt selkäongelmista. Huilasin viime sunnuntain pelin, mutta pääsin onneksi pelaamaan tänä viikonloppuna. Menimme Lokakuun lopulla muutaman joukkuekaverin kanssa Lontooseen katsomaan Amerikkalaista jalkapalloa eli NFL:ää. Ottelussa pelasivat Jacksonville Jaguars ja Buffalo Bills. Aika mitäänsanomattomat joukkueet, mutta reissu oli aivan loistava! Päivää ennen tätä peliä olin katsomassa Blackburn Rovers vastaan Burnley futismatsia. Tuo ottelu on kauden isoin derby ja Englannin toiseksi väkivaltaisin jalkapallo ottelu. Tunnelma oli aivan loistava jo kello kymmenen aamulla kun istuimme paikallisessa Rovers kannattajien pubissa. Sieltä siirrymme kahdentoista aikaan Ewood Parkiin katsomaan itse ottelua. Burnley voitti ottelun, mutta se ei meidän menoa haitannut. Menimme Blackburnin viereiseen kaupunkiin Darweniin viettämään iltaa. Sieltä selviydyimme kotiin nukkumaan viiden maissa ja lähtö Lontooseen oli seitsemältä aamulla. Olimme etukäteen vuokranneet auton tätä päivää varten, joka osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi ja huomattavasti junaa helpommaksi. Peli oli siiis Wembley stadionilla ja sen ympärille oli rakennettu kokonainen NFL kisakylä. Kävimme ostamassa muutamat fanituotteet ja kokeilemassa potku- ja heittotarkkuutta, jonka jälkeen oli itse pelin vuoro. Koko stadion oli aivan täynnä, joten tunnelma oli loistava. Itse ottelukin osoittautui erinomaiseksi. Ja koko päivän Lontoossa vietettyämme palasimme Blackburniin keskiyön aikoihin. 


Vietimme joukkueen kanssa myös pikkujoulut Liverpoolissa. Koko joukkueemme oli pukeutunut Minion asuihin ja koko illan ajan pidimme hauskaa Liverpoolin keskustassa. Pääsimme lukuisten valokuvausten kohteeksi, koska 20 minionia ei varmasti ole se kaikkein normaalein näky.


Meillä on ollut nyt kolme ottelua lyhyen ajan sisään sarjan toiseksi parasta joukkuetta Whitley Warriorsia vastaan. Ne ovatkin osoittautuneet erinomaiseksi väännöiksi ja tunnelma on ollut loistava kaikissa kolmessa pelissä. En olisi ennen kauden alkua uskonut, että Englannin kolmanneksi korkeimmassa sarjassa olisi ainakin kaksituhatta fania useammassa ottelussa! Näistä peleistä olemme käärineet yhden voiton, yhden tappion ja tasapelin. Pelaamme Whitleytä vastaan viimeisein kerran Tammikuun alussa, jos voitamme sen ottelun olemme erittäin vahvoilla koko sarjan voittoa ajatellen. En usko, että mikään muu joukkue pystyy meitä kunnolla haastamaan. 


Nyt onkin aika siirtyä lahjojen kimppuun ja joulun viettoon Suomessa ja palautella paikkoja kaikista kolhuista. 

-Kim Miettinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti