lauantai 12. huhtikuuta 2014

Bronx Zoo ja viimenen päivä omenassa.

Tiistai iltana tuli tosiaan uusi sohvasurffaaja Malesiasta. Lähdimme hänen kanssaan aamulla kohti Broxia. Osoitteena tietenkin paikallinen eläintarha. Bronxin eläintarha on Yhdysvaltain suurin metropolieläintarha, joka sisältää noin 4500 eläintä. Keskiviikkona siellä on maksa mitä haluat päivä, joten voi mennä ilmaiseksi jos vain haluaa. Me ostimme sellaiset ''sisältää kaiken'' liput, jotka maksoivat 13 dollaria. Normaali sisäänpääsy on 17 dollaria + erikseen tulee lisämaksua viidakkomaailmasta, gorillametsästä, 4D teatterista ja muutamasta muusta paikasta. Tälle erikosilipulle hintaa tulee normaalisti 30 dollaria.

Ensimmäisenä menimme viidakkomaailmaan, jonka vierestä olisi lähteny Wild Asia Ride. Se avataan kuitenkin vasta muutaman viikon päästä, koska ulkona on vielä suhteellisen kylmä Aasian ilmastoon tottuneille eläimille. Kiertelimme viidakkomaailmaa läpi. Siellä kulki vapaasti muiden mukana myös oppaita, jotka aina tiesivät kertoa jotain nippelitietoa jostain eläimestä ja heihin liittyvistä asioista.
Viidakkomaailman jälkeen suunnattiin puiston muihin osiin, missä oli kaikennäkösiä eläimiä leijonasta jääkarhuun. Kaikki eläimet eivät kuitenkaan olleet häkeissään, joten kesällä on toki parempi mennä tuonne. Eläintarhassa pelkällä peruslipulla ei ole paljon mitään nähtävää, koska kaikki hienot ja jännittävät paikat on erillisten pääsylippujen takana. Eli jos Bronxin eläintarhaan menet, niin kannattaa ostaa total experience lippu.

Eläintarhan jälkeen menimme takaisin kämpille, olimme niin väsyneitä, että nukuimme päiväunet. Herättyämme teimme ruokaa, ja ruuan jälkeen olikin minun aika suunnistaa bussipysäkille Chinatowniin. Selvisin perille jo vanhana New York Cityn metrokonkarina kolmella eri metrolla. Kävin uudestaan syömässä nopeasti, kunnes bussi jo tulikin ja lähdin takaisin Bostoniin. 


Mun New York Cityn koti!

Bostoniin saavuin illalla kymmenen aikoihin, ja minua oltiinkin jo vastassa. Ajoimme takaisin New Hampshireen ja kaikki menivät nukkumaan. Ensiviikolla onkin Las Vegas tiedossa ja en voi paljon enempää jo odottaa kyseistä reissua! Katsotaan mitä siitä saadaan aikaseksi.

-Kim Miettinen

2 kommenttia: